Ridolyckor i ledning av sporter som orsakar skador bland tjejer

Tillhör du dem som tycker hästar är läskiga och opålitliga? Eller tillhör du dem som prenumererar på min häst och alltid befinner sig i ett stall? Oavsett vilket så talar statistiken ett tydligt språk – det är en skadedrabbad sport.

Ridsporten är med sina dryga 500 000 utövare den näst största ungdomssporten i Sverige. Vad är det som gör den så populär? Ellen Jonsson, @Jonssonellen på instagram, menar att det är kontakten mellan häst och ryttare som är det bästa med sporten.


Foto: @kaiserfoto   På bilden: @jonssonellen

Med en stor majoritet av kvinnliga utövare är hästsportsolycksfallen i ledning av sporter som orsakar skador bland tjejer, där det i en undersökning av Insurello visade sig att närmare 60% fått ett ärr eller annat besvär efter en ridolycka. För att kunna kalla sig en bra ryttare ska man ha ramlat av 100 gånger, i alla fall enligt det gamla uttrycket. Ellen har ridit i drygt 6 år och tävlar idag för Göteborgs hästsportsklubb.

”Jag håller faktiskt räkningen och jag har ramlat av 70 gånger. Det brukar dock gå ganska bra, har skadat revbenen som allvarligast”.

 

Att tänka på om du rider:

  • Använd alltid utrustning i din storlek. En väst ska sitta tajt och ha rätt längd för att ge bästa skydd.
  • Om du ramlar av och slår i huvudet så ska du köpa en ny hjälm.
  • När du rider ut bör du alltid ha med dig mobil ifall att en olycka skulle inträffa.
  • Besök alltid sjukhus efter en olycka!

Har du varit med om en ridolycka? Anmäl ditt ärende enkelt och digitalt nedan till oss så hjälper Insurello dig till rätt försäkringsersättning för din skada!

Är du nyfiken på hur mycket du kan få ut i ersättning efter en ridolycka? Läs om Moa som tog hjälp av Insurello för att få ut försäkringsersättning efter sin skada.