Detta är nog en av de vanligaste frågorna man ställer sig i livet. Vi ger dig lite tips på vad du kan göra för att få lite mer pengar att röra dig med.

Hur får jag pengar över till att göra det jag vill varje månad?

Det är en väldigt bra fråga och det finns en del olika svar, de flesta kräver uppoffringar som många inte är så sugna på att göra. Men detta behöver inte vara fallet alla gånger. Vi har några tips på vad du kan göra för att få pengar över till det du tycker är kul.

 1. Använd dig av kollektivtrafiken:
  Det är många som tycker att det är omständigt att åka kollektivt eftersom man måste passa tider, det är mycket folk och man tycker det är bekvämt att åka bil. Detta har en viss sanning i sig, men även att åka bil till jobbet har sina nackdelar. Om man tänker på frustrationen av att sitta i köer som knappt rör sig, trafikanter som inte visar hänsyn, och den lilla tiden du eventuellt tjänar eller förlorar så är det ingen uppoffring att åka kollektivt. Du sparar in pengar på drivmedel, underhåll, försäkring och värdeminskning samt att du får en stund till att läsa eller jobba på bussen eller tåget.
 2. Jämför priser när du handlar:
  Vi lever i en ålder där det är extremt enkelt att jämföra olika priser via internet. Ta vara på den möjligheten och kolla runt på t.ex. jämförelsesidor eller hos olika handlare för att hitta det lägsta priset. Detta är dels väldigt smidigt och kan vara rätt kul att se hur bra pris du kan hitta på varan du söker.
 3. Laga mat och gör matlådor:
  De flesta tycker det är skönt att käka ute på lunchen. Oftast för att slippa laga mat dagen innan och släpa på en matlåda till jobbet. Det är väldigt smidigt att äta ute men det finns en del fördelar med att ta med sig en matlåda. Den mest uppenbara fördelen är självklart kostnaden man sparar in, men utöver det så tjänar man ofta väldigt mycket tid på att äta matlåda. Det bidrar till att lunchen inte känns stressig eller för kort och du får en bättre sinnesstämning under resten av dagen.
 4. Sänk räntekostnaderna på eventuella lån:
  Det är väldigt vanligt att man har olika lån för större inköp man gjort i livet. Om du ska ta ett lån så är det väldigt bra att jämföra vilken ränta olika banker erbjuder. Räntan kan variera stort beroende på vilken bank man kollar med. Det kan vara så att du redan har ett lån för ett tidigare inköp. Då kan du kolla vilken ränta du kan få om du lägger över det lånet på en annan bank.
 5. Se över dina försäkringar:
  Det är väldigt viktigt att vara bra försäkrad men det gäller även att vara rätt försäkrad. Ett bra sätt att veta att man är rätt försäkrad är att gå igenom villkoren på de försäkringar man har. Försäkringar ska ge en trygghet ifall något oförutsett inträffar, så det är bra att veta vad försäkringen täcker. Det kan dock vara så att vissa försäkringsbolag erbjuder lika villkor till ett bättre pris.
  Om du varit med om en skada så kan du ha rätt till ersättning från olika försäkringar. Skapa ett ärende hos oss på Insurello så kan vi hjälpa dig få lite extra pengar i kassan. Insurello ser till att din skada anmäls på ett korrekt sätt, oavsett om det är en ny skada eller om du vill anmäla en skada i efterhand. Utöver att maximera din ersättning driver vi ärendet åt dig så att du kan slappna av och vänta på pengarna.