Har du råkat ut för en arbetsskada?
Då kan du ha rätt till en mycket högre ersättning än du kanske visste om. Sebastian Gustavsson, 27, fick drygt 30 000 kr mer än han hade väntat sig – och det var en ren slump att han fick reda på det.

Sebastian fick 30 000 kr från en för honom okänd försäkring – 6 år efter olyckan.

2012 jobbade Sebastian inom restaurang när en lastpall blev källan till en skada han fortfarande märker av.

– Jag fastnade i den och vred till så att knät hoppade ur led. De på jobbet kunde inte hjälpa mig och ambulans kom först efter en timme, berättar han.

Via jobbförsäkringen fick Sebastian 4 000 kronor i ersättning för sveda och värk, och för kläderna som ambulanspersonalen var tvungna att klippa sönder. Och olyckan gör sig påmind än i dag.

– Promenerar jag under en längre tid får jag ont, och jag kan inte träna lika mycket som förr. Men det har också påverkat mig psykiskt, med en oro att knät ska hoppa ur led igen.

4 000 kronor kan tyckas torftigt för en skada som aldrig överger en helt. Men förra året såg Sebastian en annons för Insurello som ingav nytt hopp.

Många har fler försäkringar är de vet om, och går därför miste om pengar

Insurello hjälper människor att hitta dessa: du lägger in ditt ärende och låter Insurello göra resten. Att starta ett ärende kostar inget, och en avgift tas endast ut om du får ersättning.

– I och med att det inte kostade något att lägga in ett ärende tänkte jag att varför inte, jag har ju inget att förlora. Allt lät hur bra som helst, och det var det ju också, säger Sebastian.

Fick drygt 30 000 kronor

Det visade sig att Sebastian hade rätt till mer pengar: drygt 30 000 fick han. Då hade det gått sex år sedan olyckan.

– Det känns jättebra! Kul att få pengar som man inte ens visste att man hade rätt till. Men också skönt att få något slags kvitto på att knät faktiskt är dåligt, att det inte bara är jag som har inbillat mig.

Processen var oerhört smidig, berättar Sebastian:

– Det var bara att ansöka och skicka med de intyg som behövdes, och resten fixade de. Jag kan verkligen rekommendera Insurello, jag har faktiskt redan redan gjort det till ett flertal personer.

Är du nyfiken på vad som krävs för att få ersättning?

För att din skada ska vara aktuell för ersättning krävs följande:

  • Att du besökt sjukhus/vårdcentral i samband med skadan – undantag gäller om olyckan inträffat på arbetet
  • Att det inte gått mer än maximalt 10 år (oftast 4-5 årsedan skadan inträffade. Efter 2015 så gäller 10 års preskriptionstid för samtliga typer av försäkringar.

Stämmer detta in för ditt olycksfall? Gör testet på 30 sekunder nedan och se om du har rätt till ersättning!