Majoriteten av barnfamiljer missar ersättning

Att föräldrar vill sitt barns bästa är inget nytt, men ändå är det få som sätter sig in i vad för försäkring de faktiskt tecknar för sina barn. Insurello genomförde en undersökning där utfallet visade att endast 30 procent av föräldrar jämför olika försäkringar när de tecknar barnförsäkring. Därutöver svarade majoriteten med att de ansåg sig ha dålig vetskap om villkoren, trots att nästintill alla har barn som har skadat sig så ett sjukhusbesök varit ett krav.

Angelina Mobäck, @Leonelsmamma på instagram, menar på att det är så mycket att fokusera på när man blir förälder att försäkringsfrågan hamnar längre ner på prioriteringslistan.
”Vi hade alla våra försäkringar samlade hos ett bolag och gjorde det lätt för oss genom att teckna gravidförsäkring och därefter barnförsäkring hos samma bolag”.

 

Med villkor som uppdateras löpande kan det vara svårt att förstå vad som egentligen täcks av en försäkring. I många fall åker villkoren i soporna direkt.

”Det är både väldigt mycket text men framförallt tråkig läsning. När det väl kommer till kritan känns det som att man inte kommer ihåg vad det står i villkoren ändå”, berättar Angelina.

 

Att tänka på när du tecknar barnförsäkring:

  • Jämför försäkring utifrån familjens situation. Kanske har du redan en gruppförsäkring som du kan medförsäkra ditt barn genom?
  • Ju tidigare du tecknar en försäkring desto bättre! Om du tecknar när barnet är äldre kan det finnas karenstider och undantag för vissa sjukdomar.
  • Tänk på att avtalen och villkoren gäller ett år i taget.

 

Har ditt barn skadat sig? Kontakta då Insurello; vi minimerar din nedlagda tid, undersöker alla möjligheter till ersättning och ser till att du får rätt kompensation för din skada!