Amerikansk fotboll har länge varit debatterat gällande frågan om dess skadlighet för utövarna, något som trappades upp ytterligare år 2016 när Will Smiths film Concussion spelades på biografer runt om i världen. Men hur farlig är sporten? Insurello har tittat närmare på riskerna för skada och möjligheterna att erhålla försäkringsersättning.

I två undersökningar som Insurello genomfört med 100 medverkande från både ridsporten och amerikansk fotboll så visade det sig att 28% skadat sig allvarligt genom att utöva Amerikansk fotboll, vilket är lägre jämfört med ridsportens 34%!

Insurello har tidigare erfarenhet av försäkringsfall inom Amerikanska fotbollsbranschen och samarbetar med Örebro Black Knights för att ge spelarna tillgång till förmånlig och digital hjälp i försäkringsdjungeln. Insurello frågade Jimmy Palmborg, spelare och f.d. sportchef i Örebro Black Knights, om vad de anser om tjänsten.

“Med Insurello behöver våra spelare inte lägga ner någon energi om de behöver få ut försäkringsersättning, en process som de ofta tidigare undvikit eftersom den anses vara krånglig.“

Insurellos undersökning visade även att skadorna i båda sporterna ofta kan leda till ärr eller andra kvarstående besvär som begränsad rörlighet och stelhet. Hela 48% av de olyckor som inträffar inom Amerikansk fotboll får sådana skador, men enbart 25% av skadorna har det sökts ersättning för. För spelare som drog på sig ett ärr under säsongerna 2014 och 2015 så är det hög tid att söka ersättning eftersom möjligheten för kompensation håller på att preskriberas.

Om du är en Amerikansk fotbollsspelare och råkar ut för en skada tipsar Insurello om att:

  • Besöka sjukhus i samband med olyckan;
  • Anmäla skadan i tid så att tiden för ersättning inte rinner ut; och
  • Undersöka om det kan finnas fler ersättningar som är aktuella (vilket det ofta gör)

Har du råkat ut för en olycka och önskar söka försäkringsersättning? Anmäl ditt ärende till Insurello så tar vi hand om det tråkiga och tidskrävande pappersarbetet, undersöker alla möjligheter till ersättning och ser till att du får rätt kompensation för din skada!