Har du koll på vilka försäkringar du kan teckna?

Att veta vart gränsen går för vad man ska försäkra är inte alltid en självklarhet. Därför listar vi här försäkringar du förmodligen inte behöver – och förmodligen inte ens visste om fanns.

 

1. Försäkring mot spöken 

En försäkring som täcker om du, mot förmodan, skulle bli skadad eller värre av spöken eller poltergeists.

2. Försäkring mot utomjordingar 

Om du känner dig rädd för att bli kidnappad av utomjordingar – då är detta försäkringen för dig.

3. Försäkring för fans

Att försäkra spelare är inget nytt, något som ofta kommer till användning för diverse idrottsskador som inträffar på plan. Men att förlora en viktig match eller mästerskap kan vara minst lika jobbigt för fansen som för spelarna. För dem som känner sig extra nedstämda finns möjlighet att teckna en försäkring som skyddar fansen mot den smärta som kan uppstå om det inte går bra för ens lag.

4. Taco försäkring

Att fredagstacos är heligt är inget nytt, men en taco-försäkring kanske är. Detta är dock inget för den svennen att teckna, utan det var Taco Bell som säkrade ett vad som hade kunnat resulterat i att ge ut gratis tacos till varje amerikan om Mir rymdstation landade inom en viss radie. Dessvärre landade den inte inom området och amerikanerna blev således utan tacos.

5. Försäkring för håravfall på bröstet

Om du anser att ditt brösthår är en stort del av dig själv är detta försäkringen för dig. Kravet för att få ut ersättning? Han, eller hon, ska ha tappat 85% av brösthåret.

Andra udda försäkringar är försäkring om du skulle tappa humorn, avlida av överdrivet skratt eller att försäkra specifika kroppsdelar som ett skägg eller ett par ben.

Är du nyfiken på vilken typ av skador som generellt brukar ge ersättning? Här kan du läsa om de vanligaste skadetyperna som är berättigade ersättning!